2012. július 28., szombat

389. Anna-nap

A hétvége az ünneplésé - nem én vagyok Anna! - :) a hét estéi pedig a sütés-főzésé voltak :)

Elkészítettem pl. a Fróni által ajánlott citromos-gyömbéres cukkini dzsemet. Az eredményről majd holnap tudok beszámolni, de amit a fazékból a végén kinyaltam, az finom volt :)

Az egyik süteményem a kráter szelet, ennek a receptjét elhoztam nektek is. Könnyen elkészíthető és szerintem (meg a fiam, húgom, anyukám... szerint) nagyon finom :)


Hozzávalók:
2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
6 csomag vanilincukor
5 db tojás
25 dkg kristálycukor
1 dl étolaj
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
250 gr tejföl
4 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A tervezett sütést megelőző napon :) - a 2 cs pudingport 8 dl tejjel és 4 cs vanilincukorral megfőzzük, ha kihűlt, hűtőbe tesszük
Másnap:
A tojásokat a kristálycukorral és 1 cs vaníliáscukorral jó alaposan kikeverjük. Hozzáadunk 1 dl tejet, elkeverjük. Hozzáadjuk az étolajat, majd a kakaóporral és sütőporralé elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük.

 
A masszát kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot. (Az összeset, akkor is, ha soknak tűnik!)

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 50 percig sütjük. (Tűpróba nem árt...)


Közben a tejfölt alaposan elkeverjük a porcukorral és 1 cs vanilincukorral.

A forró sütemény tetejére kenjük a tejfölös "szószt", és a már lekapcsolt, de még meleg sütőbe visszatesszük a tepsit, hogy gyorsan megkeményedjen a teteje.

 
Jó étvágyat hozzá! :)

3 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon szeretjük ezt a sütit! :o)
    Csak én a meleg pudingot szoktam beleszaggatni...:o) De valóban egyszerű, de nagyszerű süti!
    Próbáltad már az epres változatot? Mondjuk azt sima piskótával kell készíteni és több tejföllel, de nagyon finom :o)))

    VálaszTörlés
  2. Milyen szuper sütiket ismertek! A cukkinilekvár édes vagy inkább olyan, mint a zakuszka?

    VálaszTörlés
  3. Timi! Az epres változatot nem ismerem, de érdekelne. Megírod esetleg mail-ben? Köszi! :)

    Zsuzsa! A cukkini lekvár édes: cukros és citromos, de igazán majd holnap reggel fogjuk megkóstolni, mert még száraz-dunsztban van :) Majd megírom!

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!