2015. január 1., csütörtök

906. Január / Januar

Szeretettel köszöntök mindenkit, aki - csendestársként, vagy hozzászólásokkal - ebben az évben is velem tart! Nagyon örülök Nektek! :)
Ragaszkodom a hagyományokhoz :), így ebben az évben is lesz naptáram. Azonban - eltérően az eddigiektől - ezt a naptárat én terveztem. Idén népi sorminták és azokból kiragadott mintarészek lesznek meghatározóak a naptárlapokon.
Az is eltérés az eddigiekhez képest, hogy nem egyedi képecskéket, hanem egy nagy képet hímzek, ami - az egyedi naptárlapok mellett - egy igeverset is tartalmaz majd.
A projekt Barbarallal közös, bár ő erről mit sem tudott :), mert az ő fonalait szeretném végig használni.
És még egy újítás: tavaly felújították városunk evangélikus templomát. Minden reggel látom a tornyot, amikor munkába indulok. Minden reggel más: ködben, esőben, napsütésben, lombos vagy kopasz fák között... de mindig szép :) Ezért úgy döntöttem, hogy a hónapok múlását az evangélikus templom tornya is mutatni fogja, egy-egy fotót készítek arról is minden hónapban. Szerintem illik a népi mintákhoz :)
Ilyen hosszú bevezető után jöjjenek a képek!
Ich möchte Allen herzlich begrüßen, wer als stille Leser/in oder als Leser/in mit Kommenten in diesem Jahr auch mit mir zusammen bleibt! Ich freue mich sehr über Euch! :)
Ich bestehe mich auf der Traditionen :), deswegen sticke ich in diesem Jahr auch einen Kalender. Aber - abweichend von vorherigen Jahren - diesen Kalender habe ich selbst gezeichnet. In diesem Jahr werden die traditionelle Reihenmuster und die davon rausgenommenen Musterteilen an jedem Kalenderblatt maßgebend.
Es wird auch eine Abweihung sein, daß in diesem Jahr werde ich keine einzelne Kalenderblätter, sonder ein großes Bild sticken, in dem auch eine Bibelverse Platz bekommen wird.
Dieses Projekt mache ich mit Barbaral zusammen - obwohl Sie darüber keine Ahnung hat :), weil ich alle Monaten mit  ihren Garnen sticken möchte.
Und noch eine Neuerung: letztes Jahr hat man die evangelische Kirche in unserem Statdt renoviert. Ich sehe den Turm jeden Morgen, wann ich zur Arbeit gehe. Es ist jeden Morgen anders: im Nebel, beim Regen, im Sonnenschein, zwischen den Laubbäume oder zwischen den winterlichen Bäumen ohne Blätter... aber es ist immer schön :) Deswegen habe ich so entschieden, daß ich in jedem Monat über der Kirche auch ein Foto machen werde, der Turm der evangelische Kirche wird das Vergehen der Zeit auch zeigen. Meiner Meinung nach passt es sehr gut zu den traditionellen Mustern :)
Nach so einer langen Vorrede endlich können die Bilder kommen!


A teljes minta 193x171 szem nagyságú, 3x4 hónap elosztásban, és a sorok közé az alábbi igeverset tervezem hímezni:
Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.
90. Zsoltár 12
Ha valaki úgy gondolja, hogy egy ilyen nagy képet szívesen hímezne, jelezze nekem 2015.02.22-ig mail-ben, és szívesen elküldöm az aktuális mintarészt :)
Das Gesamtmuster ist 193x171 Kreutz groß, 3x4 Monaten, und zwischen den Reichen plane ich folgende Bibelverse zu sticken:
Lehre uns bedenken, daß wir sterben müssen, auf daß wir klug werden.
Der Psalter 90:12
Wenn jemand ein so großes Bild mitsticken möchte, bitte, bis zum 22.02.2015 ein mail an mir zu schreiben, und ich sende das aktuellen Musterteil gerne zu :)


További szép napot, szép estét, jó pihenést kívánok mindenkinek! :)
Ich wünsche Euch weiteren schönen Tag, schönen Abend, gute Erholung! :)

21 megjegyzés:

  1. New year and new start :) You are such an avid stitcher - well done ♥

    Happy New Year again :))

    VálaszTörlés
  2. Palkó! Megmelengetted a szívemet!!!! Csodás a terved! És Január már készen is van.
    Írok mélt. Szabad külön kis képekben is kihímezni? Bár még nem vagyok benne biztos....Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint nem nálam van készen Január,hanem nálad.:) esténként böködöm én otthon.:)

      Törlés
  3. BUÉK és nem akarok szemtelen lenni, de nem lehetne ezt veled együtt hímezni? Nagyon tetszik a minta.

    Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó!
      Egyáltalán nem vagy szemtelen, hiszen fel is ajánlottam, hogy szívesen elküldöm a mintát. Az oldalsávban megtalálod az e-mail-címem, ha oda írsz, válaszlevélben küldöm a januárt és a további tudnivalókat :)
      Boldog Új Évet Neked is!

      Törlés
  4. Gyönyörűséges! Fogom követni és csodálni a hónapokat. Nekem már be van tervezve egy naptár, nem merem sajnos bevállalni.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lesz ez a naptárad is! Biztos Barbi is örül, hogy közös project-etek van :))) A templomról készült fotókról kicsit az jut eszembe, mikor az első Titanic képem varrásakor mindig postoltam Titaniccal kapcsolatos fotókat! Minden hímzés mellé járt 1-2 extra fotó!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép naptár lesz! :-)

    VálaszTörlés
  7. Ez már szépen indul, és még mennyi hónap hátra van! :) :)

    VálaszTörlés
  8. Tetszik a január színe :o)))

    VálaszTörlés
  9. es que ont peu avoir la grille de janvier ,ai es qu'il y aura les autre mois.
    Bonne année.
    claire

    VálaszTörlés
  10. Die Idee, eure Kirche jeden Monat zu fotografieren gefällt mir gut.Ich bin gespannt auf die Bilder.
    Das Januarmuster finde ich sehr schön,darf ich es haben?
    Liebe Grüße und ein gesegnetes neues Jahr,Ulla

    VálaszTörlés
  11. Diese Muster gefaellt mir sehr, und traditionnelle Reihenmuster (besonders aus Ungarn) habe ich auch gern, so wenn es moeglich ist, die Muster zu bekommen, werde ich mitsticken .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Danke! Es ist möglich, nur ich brauche ein e-mail-Adresse :)
      Mein mail: palkolap@gmail.com
      Deutsche Version wäre i.O.?

      Törlés
  12. Hogyne tartanék veled!! :) Örömmel! <3

    még ha nem szólalok meg mindig, de azért én itt mozizom a munkáidat :)

    VálaszTörlés
  13. No hát időközben én is megtudtam, hogy közös projektünk lesz:))) Nagyon köszönöm Neked!!! A mintáért jelentkezni fogok, de előtte befejezem az előző SAL-t, 2,5 résszel még "adós" vagyok:)))

    VálaszTörlés
  14. Örülök, hogy Veled tarthatok, még ha időnként késve érkezem is. Köszönöm, hogy itt lehetek!
    A naptár nagyon klassz elgondolás, már Mamkánál láttam is kihímezve. Lehet, hogy én is varrok Veled, de nem tudom, elkészülök-e. Már sok mintám van elkezdve, aztán mindig közbejön valami, ami miatt abbahagyom. + naptáram van elkezdve, köztük egy angol nyelvű is, amit az unokámnak szántam, mikor elkezdett angolt tanulni. na azóta is az a 3 hónap van kivarrva, ő meg már rég beszél angolul :))))
    Ez a januári hópihés nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  15. Köszönöm a mintát! :) Az enyém nem készül gyönyörűséges vászonra, hanem egy nagyobb szemű kongréra, nem, mintha nem lenne alkalmasabb alapanyagom, de nekem most jólesik böködni, csak úgy szabadon... :)

    VálaszTörlés
  16. Beautiful pattern! I would like to receive it please. Thank you

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I can send it, when I get an email-address... :)

      Törlés
  17. Hallo,
    kann ich auch die Muster bekommen? Vielen Dank!
    E-mail: nicolete@azet.sk

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!