2012. február 8., szerda

279. Mai

Az életben csak egy dolog biztos - leszámítva a halált és az adózást. Mindegy, mennyire próbálkozol, mindegy, mennyire jók a szándékaid, akkor is hibázni fogsz, és megbántasz másokat, és téged is megbántanak. És ha fel akarsz épülni, csak egyetlen dolgot mondhatsz: megbocsátok. (...) Megbocsátás nélkül a régi viták nem ülnek el. A régi sebek nem hegednek, és a legtöbb, amit remélhetünk, az az, hogy egy nap szerencsénk lesz, és feledni tudunk.
Grace Klinika c. filmből

5 megjegyzés:

  1. sorozatból a vészhelyzet és ez a kedvenc... nagyon kedvenc... és mondanak igazakat, én bőgni szoktam egyes (sok) részeken... köszi!

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretem ezt a sorozatot. És milyen igaz ez az idézeted...ez is:)

    VálaszTörlés
  3. ...és a keserűség gyökere növekszik fel. S gyilkol alattomos módon ott belül. De azért nem könnyű harc ez ám, de lehet győzelemre jutni, hála a Példaképünknek!

    VálaszTörlés
  4. Bevallom töredelmesen, én nem nézem ezt a sorozatot (sem). Az idézetet egy női Biblia-körön - ahol a megbocsátásról gondolkoztunk - a lelkipásztornémtól kaptam. Rákerestem a net-en, így találtam meg a forrást. Én is értékes gondolatnak ítéltem :)

    VálaszTörlés
  5. A vitánál nem kell megbocsátani. Az csupán érvek és ellenérvek ütköztetése. Előfordulhat hogy egyik félnek van igaza, ebben az esetben el kell ismerni, vagy hagyni hogy a másik elismerje. Amennyiben mindkét félnek igaza lenne, az is rendben. A vitától mindkét fél épül.

    Itt inkább viszály a jó szó.

    Egyébként egyetértek vele.

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!