2015. augusztus 1., szombat

995. Augusztus / August

Ily gyorsan telik nyaram.
Ördögszekéren hord a szél -
csattan a menny és megvillan
kék, tünde fénnyel fönn a tél.
(József Attila: Nyár - részlet)


Lemenő nap sugarai világítják meg az utolsó nyári hónap fotóját. Nem sikerült igazán jó fényképet készíteni, pedig Barbaral 'Peach Kiss' fonalának színe gyönyörű...
Die Strahlen von Sonnenuntergang beleuchten das Foto vom letzten Sommermonat. Ich konnte kein ech gutes Foto machen, obwohl die Farbe vom Garn 'Peach Kiss' - BarbaralCreations ist wunderschön...


A mintaválasztás most kifejezetten magyar ünnepre utal :) - mikor megtaláltam, rögtön tudtam, ez lesz az augusztus: Szent István koronáját juttatta eszembe :)
Das Muster habe ich jetzt echt nach einem ungarischen Feiertag (20. August) gewählt :) - wann ich dieses Muster gesehen habe, habe ich sofort entschieden, daß ich es zum August verwenden werde: ich habe gleich auf die Krone von Heiligen Stefan gedacht :)


Valószínűleg sokan nyaralnak a hímzőtársak közül, még kevés kép érkezett meg hozzám - azokat megnézhetitek a szokott helyen :)
Pár nap múlva hozom az igevers második részét is, itt, a blogon fogom kitenni, innen tölthetitek majd le.
Es sieht so aus, daß viele Mitstickerinnen in Urlaub sind, ich habe bis jetzt nur wenige Fotos bekommen - aber diese könnt Ihr - wie immer - hier anschauen :)
In einigen Tagen werde ich den zweiten Teil von der Bibelverse hier, am Blog veröffentlichen. Von hier könnt Ihr dann abspeichern.

Nagyon örültem a sok-sok kedves kommentnek az előző bejegyzésnél! Olyan jó, hogy Nektek is tetszik, amit alkottam!!! :)))
Mindenkinek szép hétvégét kívánok!
Ich war so froh, lesend die viele liebe Kommentare bei meinem vorherigen Post! Es ist super, daß Euch auch gefällt, was ich gewerkelt habe!!!! :)))
Ich wünsche Euch ein schönes Wochenende!

10 megjegyzés:

  1. Liebe Palko,
    ein wunderbarer Kalender in so schönen Farben. Kreuzstich ist ja eine meiner Leidenschaften, dazu komme ich erst wieder im Herbst wenn der Garten mich nicht mehr so oft ruft. Ganz liebe Grüß von Carmen

    VálaszTörlés
  2. Hallo Palko,
    wunderschön sieht dein Kalender-Sampler aus.
    Liebe Grüße Manuela

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon közel áll a szívemhez az augusztus!!!!
    Igyekszem kihímezni a napokban júliust.:)

    VálaszTörlés
  4. Jetzt wo du es sagst, sehe ich auch eine Krone :)))
    Ein tolles Muster hast du wieder für uns - vielen Dank !!
    Einen wunderschönen sonnigen Sonntag
    Marion

    VálaszTörlés
  5. Le calendrier est supeeeeeeeeeeeeer beau bonne soiree Marie-Claire

    VálaszTörlés
  6. Barbara fonala tényleg szép. Nehéz ezt a színt eltalálni, bár Ő már biztosan tudja a barnát mennyi pirossal..Én mindig elfelejtem hogyan is volt, ha eltalálok egy jó színt. Grammra fel kellene írni.
    Versbe keveredett a tél, ki tudja miért? Lényeg: rövidebbek a nappalok és bár újra jön a hőség, ha az esték hűvösek lesznek, akkor jó.
    A verses hitről eszembe jutott( mert a férjem most fedezte fel és sok sokszor újra hallgatja) Ákos.Az utolsó ítéletről úgy énekel: Beleremeg a Föld is ha megszólal, ez lesz az utolsó hangos dal....és engem a hideg is kiráz ettől a kifinomult megfogalmazástól.
    Ja! kézimunka: szép.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a színt is nagyon jól kitaláltad,az augusztusi miliőbe remekül illik.A mintád is híven tüükrözi az augusztust, tetszik Ildikó, gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. Én már nagyon sokszor ősziesnek látom a fényeket. Valahogy megnyúlnak az árnyak. Én inkább kora őszi ember lettem, a napozás, a hőség nem az én világom. Persze egy gyönyörű tengerparton biztosan imádnám, de furcsa módon az Északi-tenger partjára vágyom.
    A minta, minták nagyon szépek, nagyon jók a fonalak is. Többnyire az enyém is Barbaral fonalaival lesz. Valahogy kicsúszott kezemből a minta, még csak az áprilist varrom.

    VálaszTörlés
  9. Jóóó lett az aug is (szín+minta) !
    Szuper így egyben látni az elkészült hónapokat!

    VálaszTörlés
  10. Olyan szép az a József Attila idézet és annyira ide illő!

    A naptárad meg úgy ahogy van, együtt és külön-külön is a hónapok: gyönyörű! <3

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!