2011. július 5., kedd

112. Levél

Az alábbi "levél" forrása egy, a net-en keringő írás. Csak egy kicsit átdolgoztam... mert annyira fantasztikus nyelv a magyar! :)

Kedves Barátnőm!
Nagyon régen nem írtam már neked, mentségemre legyen mondva, a költözés minden erőmet és időmet lekötötte.
Végre azonban sikerült berendezkedni és pár hónapja már gyülekezetet is találtam a közelben!
Érdekes gyülekezet egyébként, képzeld, főleg egy nagy család tagjai alkotják! Mesélek neked róluk egy kicsit!
A Tál családról van szó, nem számoltam még össze, de legalább húszan vannak.
Először is az öreg Dik Tál, aki mindig mindent irányítani akar. Aztán ott van Protes Tál bácsi és fivére, Szabo Tál. Na, nekik semmi sem jó! Folyton ellenszegülnek, és mindent másképp szeretnének csinálni. A húguk, Irri Tál pedig egy mindenkit folyton felbosszantó, nyughatatlan bajkeverő, a két fiával Inzul Tállal és Molesz Tállal együtt. Hogy a lányáról, Koket Tálról ne is beszéljek! Nem jöhet úgy egy egyedülálló hívő fiú a gyülekezetbe, hogy ne kezdjen kacsingatni rá! Borzasztó!
Valahányszor felmerül egy kérdés, probléma, Hezi Tál és felesége, Vege Tál várni akar a megoldással legalább néhány évet, Konzul Tál testvér pedig nagy hangsúlyt fektet rá, hogy mindenkivel alaposan átbeszélje a kérdést.
Aztán ott van Imi Tál, aki folyton buzgón ténykedni látszik, közben pedig egyfolytában csak arra törekszik, hogy a mi gyülekezetünk pontosan olyan legyen, mint az összes többi.
Affek Tál néni túl sokat képzel magáról. Iker öccsei, Garan Tál és Han Tál pedig hamis ígéretekkel próbálnak új tagokat csalogatni a gyülekezetbe.
Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy nem minden családtag rossz.
Asszisz Tál testvér például kifejezetten segítőkészen intézi az egyházi ügyeket. A dúsgazdag üzletember nagybácsi, Invesz Tál bőkezű anyagi hozzájárulására pedig mindig lehet számítani.
A remek politikai érzékkel megáldott Reprezen Tál kiválóan képviseli a közösség ügyeit felsőbb fórumokon is.
Az elkötelezett Agi Tál nővér élen jár a térítésben.
Medi Tál testvérhez bármikor fordulhat az ember, ha átgondolt és megnyugtató tanácsra van szüksége.
Az istentiszteleteken az énekeket biztos hangon vezeti Kán Tál, zenész fivére, Trombi Tál pedig gyakran biztosítja a kíséretet. Sajnos a kamasz Mu Tál újabban nem tud beszállni a családi zenekarba, pedig régebben ő is aktív énekes volt.
Azt hallottam, hogy a múlt év során három családtaggal fogyatkozott a gyülekezet: két unokatestvér, Dezer Tál és Konver Tál áttértek más vallásra, a kilencven éves Exi Tál néni pedig végelgyengülésben elhunyt.
Úgy mondják, hogy a Tál család tősgyökeres keresztény család, így elképzelhető, hogy tagjai, távoli rokonai a ti gyülekezetetekben is vannak. Nem találkoztál még velük?
Most ennyit, legközelebb magamról is bővebben!
Szeretettel ölellek: Barátnőd

3 megjegyzés:

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!