2015. január 31., szombat

923. Üvegpart - Kalifornia

fotó az internetről
A TÖRÖTT GYÖNYÖRŰ LESZ 

Miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr lelke által dicsőségről dicsőségre.
(2Kor 3,18)

Az óceánokból meglepően gyönyörű dolgok kerülnek elő, tengeri kagylók és tenger mosta üvegek vetődnek ki a partra, amiket szabadon eltehetünk. A tengeri üvegek szobrásza maga a tenger. Egy üveg eltörik, és a darabjai a tengerbe hullnak. A szilánkos darabokat mozgásba hozzák a hullámok és az árapály, és az üvegszilánkok éles és durva széleit simává változtatják. Ezzel egy időben a tengervíz kémiai reakcióba lép az üveggel, kikezdi és kimarja a felületét. A tenger a törött és kidobott üveget színes drágakővé formálja át.
Ha meglátok egy sima felületű tengeri üvegdarabot, Isten képességére emlékezem, ahogyan a lelkünket átformálja. Amikor elfogadjuk Jézust Urunknak és Megváltónknak, akkor Isten elfogadja törött énünket, és elkezd rajtunk munkálkodni. Ahogy keressük Istent, és engedelmeskedünk szavának, úgy tűnnek el kemény vonásaink és bűnös természetünk. Istenhez hasonlatossá válunk, átformálódva tiszta és tökéletes lelkűvé az Úr örömére. Azokban a keresztyénekben, akik a hitben megerősödtek, bennük tükröződik a Szentlélek szépsége.
Pamela Crowe
forrás: Cendes percek

fotó az internetről

8 megjegyzés:

 1. Bár a gondolatnak megfelelően válogatottan szép kövekről készült a kép, mesterségesen szép, mint a gondolat is. Isten már csak megvilágosít, nem munkálkodik rajtunk. Megtette mikor megszülettünk.Az ösztöneink szerint kell ezt beteljesíteni.Az hajt és úgy van jól.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Bea! Elfogadom, ha Te így gondolod, az én hitem nem így látja. Isten folyamatosan kísér minket egész életünkben, és ha engedjük, formál is... az ösztön önmagában kevés lenne...

   Törlés
 2. Nem kémiai reakcióba lép, hanem fizikaiba, súrlódásnak hívjuk. Pamela C.tudatlan.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megvédeném Pamelát: szerintem a kémiai reakció teljesen valós lehet, hiszen a tenger sótartalma olyan magas, ami képes vegyi hatást is kifejteni... :)

   Törlés
 3. Merçi de partager les belles foto's avec nous bon dimanche Marie-Claire

  VálaszTörlés
 4. A missão que Deus deu a cada um :o trabalho no amor e na caridade para retirar as arestas da nossa alma.
  Lindo post, Palkó!
  Um abraço!

  A misszió, amit Isten adott mindegyiket: a munka szeretete és a szeretet, hogy távolítsa el az éleket a lelkünk.
  Gyönyörű poszt, Palkó!
  Egy ölelés!
  Egléa

  VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!