2013. szeptember 11., szerda

640. A hétvégén... / Am Wochenende...

... kipróbáltam egy új sütireceptet. Mivel nagyon finom lett (nem csak én gondolom így, nagyon gyorsan elfogyott :)), úgy gondoltam, megosztom Veletek.
... habe ich ein neues Gebäckrezept ausprobiert. Weil es sehr gut gelungen ist (und es ist nicht nur meine Meinung - alles ist schnell gegessen :)), verteile ich es mit Euch.


Tészta: 25 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 8 dkg zsír, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaniliáscukor, 2 evőkanál kakaó, 2 tojás, 2 dl tej.
Az összes hozzávalót együtt robotgéppel alaposan kikeverjük, zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és 200 °C-on kb 35 percig sütjük. Ha a tészta kihűlt, egy erős cérnával szépen két lapra vágjuk.
Teig: 25 dkg Mehl, 20 dkg Pulverzucker, 8 dkg Fett, 1 Schachtel Backpulver, 1 Schachtel Vanillenzucker, 2 Eßlöffel Kakaopulver, 2 Eier, 2 dl Milch.
Alle Zuasmmen mit Mixer gut ausrühren, und im gefetteten, bemehlten Bachblech gießen, ungf. 35 Minuten lang im 200 °C zu backen. Wenn es schon ausgekühlt ist, mit einem dünnen Garn auf zwei "Tafel" schneiden.

Krém: 20 dkg meggyet letrurmixolunk és felforraljuk. 1 csomag vaniliás puddingport csomómentesen elkeverünk 1 dl vízzel, a meggyhez öntjük, felforraljuk. Teljesen lehűtjük. 10 dkg vajat és 12 dkg porcukrot habosra keverünk, a meggyes masszával összeöntjük, kikeverjük, és ezt a krémet kenjük a tésztalapok közé. Pár órát állnia kell, hogy "összeérjen". A tetejét megszórjuk porcukorral.
Pikánsan savanykás, szerintem nagyon finom. S ami a legfontosabb: gyorsan, könnyen elkészíthető :)
Krem: 20 dkg Sauerkirsche zusammenmixen, aufkochen. 1 Schachtel Vanillenpuddingpulver mit 1 dl Wasser gut rühreen, zur Kirsche gießen und aufkochen. Nachdem sollen wir es ganz auskühlen. 10 dkg Butter mit 12 dkg Pulverzucker ganz ausrühren, mit Sauerkirschenmasse zusammenrühren, und zwischen den "Kuchentafeln" schmieren. Einige Stunden lang soll es stehen, um gut zusemmenzubleiben. Am Ende sollen wir von oben mit Pulverzucker bestreuen.
Es ist pikant sauerlich, meiner Meinung nach schmeckt sehr. Und was das wichtigste ist: man kann es schnell und einfach fertigstellen :)

Ui: technikai kérdés: szerintetek az miért van, hogy újabban megírok egy megjegyzést, a blogon megjelenik, de csak 2-3 óra múlva teszi ténylegesen közzé a blogger???

11 megjegyzés:

  1. Volt ideje összeérni az ízeknek?:D mert nálunk ez nem nagyon megy...sűrű spájzajtó nyitogatás jellemző olyankor:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óh, én kegyetlen anya-banya vagyok! Így amíg nem engedélyezem, nem is mer hozzányúlni senki :)))

      Törlés
  2. Delicious looking cake and thanks for the recipe (:

    VálaszTörlés
  3. Jól tetted, hogy megosztottad a receptet, köszönöm, nagyon gusztusos és könnyen elkészíthető a süteményed.❤
    A blogger dolog nem tudom mitől lehet, talán nézz utána a blogbajok blogon. Nekem is volt egy időben a régi blogomon ez a probléma, volt hogy 10-12 óra múlva jelent meg a bejegyzésem:-(

    VálaszTörlés
  4. Ez az amiről a múltkor beszéltem és mérgelődtem.... Hogy mitől van senki nem tudja... mármint hogy későn jelenik meg...Nem csak a sajátnál vettem észre... A múltkor 8 óra elteltével jelent meg nálam valaki irása...
    Süti meg finom lehet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csatlakozom a reklamálókhoz, nekem sem jelent meg még mindig a bejegyzésed! Szerencsére van egy könyvjelzőbe kitett linklistám, időnként onnan kattintgatok a kedvenceimre és így láttam meg, hogy van friss bejegyzésed...

      Törlés
  5. Guszta a süti! Az ötéves nagy meggyrajongó!:)

    Nem tudom, mi lehet a késedelem oka. A Bloglovin olvasójában láttam, hogy pár bejegyzés ott már látható (a tieid is), a Blogger olvasójában pedog csak néhány óra múlva, mint már elhangzott...

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehet!!! Nem csodálom, hogy hamar elfogyott...:o)))

    VálaszTörlés
  7. Mmmh, wie lecker. Danke für das Rezept
    Liebe Grüße
    Andrea

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!