2014. május 10., szombat

775. Képeslapok és... :))) / Grußkarten und... :)))

A héten aprócska "szerelem az első látásra" hímzéseket készítettem :) A mintákat jártomban-keltemben szedtem össze... Mindkettőből képeslap lett.
Az első egy cicás-csigás, nagyon ééééédes kis minta :)
Dieser Woche habe ich ganz kleine "Liebe auf erstem Blick" Stickereien gemacht :) Die Muster habe ich am Internet gewandelt gefunden... Von beiden habe ich Grußkarten gewerkelt.
Das erste Muster ist mit Katze und Schnecke, ist soooo süß :)


Hasonlít ahhoz a nyuszis mintához, amit ebben az évben olyan sok blogon láttam, s amit én nem tudtam kihímezni, de megkaptam Barbaraltól! :)
Es ist ein ähnliches Motiv, als "Häschen in der Grube", was ich in diesem Jahr an vielen Blog gestickt gesehen habe, und was ich doch nicht sticken konnte, aber ich habe es von Barbaral gestickt bekommen! :)


Nagyon szeretem az orgonát, és nagyon fájlalom, hogy ebben az évben hamar és gyorsan elvirágzott... ezért úgy döntöttem, legalább egy szálat megőrzök belőle :)
Ich mag sehr die Flieder, deswegen bin ich traurig, daß die Flieder in diesem Jahr sehr früh und ganz schnell geblütet haben... deswegen habe ich so entschieden, daß ich eine davon länger behalten werde :)


Egyet mondtam, de lehet, kettő lesz belőle, és egy fehér verziót is készítek :) A lila ilyen lett:
Ich habe eine gesagt, aber kann sein, daß die zwei werden, und ich mache auch eine weiße Version :) Die lila sieht so aus:


Most van két képeslapom, de nem sokáig, ugyanis a cicásnak már van gazdája. A másikat nézegetve pedig arra gondoltam, hogy szívesen elajándékoznám - megköszönve ezzel látogatásaitokat, kedves megjegyzéseiteket! :)
Ich habe jetzt zwei Grußkarten, aber nicht mhr lange, weil die Karte mit Katze hat schon ihre Eigentümerin gefunden. Aber die andere... ich habe daran gedacht, daß ich die gerne verschenken möchte - damit Ihre Besuche, nette Kommentare zu bedanken! :)


Ezért ezennel meghirdetem májusi játékomat :) Nyeremény: az orgonás képeslap (természetesen borítékkal, és nem összefirkálva :)), és hogy a képeslap ne árválkodjon egyedül, mellé tettem egy szintén lila-zöld színnel hímzett levendulás párnácskát is :) A párna mintája saját "fejlesztés", megtalálhatjátok itt.
A játék feltétele:
1/ 2014.05.17-én éjfélig hagyj itt egy megjegyzést, amelyben jelzed, hogy örülnél ennek a kis csomagnak, és amelyben azt is leírod, hogy neked melyik virág(ok) a kedvence(i)d
2/ Ha több jelentkező is lesz, akkor sorsolok, eredményhirdetés 2014.05.18-án.
Sok szerencsét! :)
Deswegen kündige ich meine Maiverlosung an :) Gewinn: die Grußkarte mit Flieder (natürlich mit dem Umschlag und nich beschrieben:)), und weil die Grußkarte allein so verwaist wäre, habe ich daneben eine kleine Levandelkissen, auch mit lila-grün gestickt gelegt :) Das Muster der Kissen ist mein Entwurf, Ihr könnt es hier finden.
Die Bedingungen:
1/ Bitte, lass hier bis 17.05.2014 Mittenacht einen Kommentar, in dem du schreibst, daß du dieses kleines Päckchen bekommen möchtest, und du sollst auch angeben, welche Blume(n) deine Lieblingsblume(n) ist/sind.
2/ Wenn mehreren sich melden, dann werde ich verlosen. Ergebnis werde ich am 18.05.2014 veröffentlichen.
Viel Glück! :)


... és szép hétvégét! :)))
... und schönes Wochenende! :)))

37 megjegyzés:

  1. A cicás nagyon jó kis minta, a szegélye tényleg a nyuszishoz hasonlít. A nyuszis is tetszik, és ez is, remélem egyszer lesz időm mindkettőt elkészíteni. Bár rengeteg ilyen egyszer szeretném mintát rejtegetek.
    Tetszik a játék, nagyon szépek a nyeremények. Évszaktól függ, hogy melyik virág a kedvencem: nárcisz, nagyon szeretem a sárga rózsát, főleg ha jó illatos is, és évek óta nagy kedvenceim a krizantémok. Amióta nálunk is megjelentek a nemesített, törpe és egyéb változatok, minden évben veszek néhány új tövet.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek a képeslapjaid!
    A játéknak nem tudok ellenállni, hiszen az orgona nekem is az egyik kedvenc virágom! Persze a sok közül! Imádom még a bazsarózsát is - éppen az illatozik az asztalunkon. Tegnap vásároltam be még francia levendulából és még egy tő hortenziát szeretnék a teraszomra. De imádok minden virágot!

    VálaszTörlés
  3. Hallo Palko,
    Ich möchte gerne an der Verlosung teilnehmen. Ich mag Blumen auch sehr gerne, leider regnet es hier im Moment sehr viel und ich kann nicht oft raus in die Natur. Am liebsten mag ich Rosen, aber hauptsache es blüht etwas.
    Viele Grüße
    Julia

    VálaszTörlés
  4. Very pretty and sweet stitching.
    Happy weekend!

    VálaszTörlés
  5. Liebe Palko,
    ich hinterlasse hier gerne einen Kommentar, denn deine beiden Karten sind zum verlieben. die kleine Katze ist richtig suß, und der Flieder, duftend.
    Meine Lieblingsblume ist zwar die Rose, aber auch den Flieder liebe ich sehr - sein Duft ist sehr berauschend, und es gibt mittlerweile auch sehr viele Farben.
    Ich freue mich auf deine Verlosung und wünsche dir ein schönes Wochenende.
    Martina

    VálaszTörlés
  6. Liebe Palko,

    die kleine Katze ist sehr niedlich.
    Gern nehme ich an der Verlosung teil.
    Meine Lieblingsblume ist die Rose.
    Wünsche dir ein schönes Wochenende.

    Liebe Grüße
    Manuela

    VálaszTörlés
  7. Очень красивые открытки!

    VálaszTörlés
  8. Ez a cicás lap olyan cuki!

    Jövök játszani! Nálunk még csak ezután fog virágozni az orgona, majd gondolok rád.:) Kedvenc virágaim a rózsa és a hibiszkusz, rózsaszín és piros színekben.

    VálaszTörlés
  9. Mindig olyan szépeket készítesz. Köszönöm, hogy részese lehetek a játékodnak. Az én kedvenc virágom nagyon sokáig a rózsa volt, abból is az a nagyon mély bordó, ma már szinte minden virágot szeretek. Van néhány gyönyörű orchideám.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon tetszik az orgonás képeslap!!!
    Nálunk is hamar elvirágzott az orgona, de amíg tartott, csodás illata volt!
    Minden virágot szeretek, a mezei vadvirágtól kezdve a nemesített rózsákig...sőt még az akác virágját is :o)))

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szép a képeslap, de a párnád is nagyon tetszik!
    Kedvenc virágot nagyon nehéz választanom, mindegyik máshogyan szép. Most az aktuális kedvenceim a rózsák és a nőszirmok és a bazsarózsák..... látod, erről beszéltem:)))

    VálaszTörlés
  12. Nagyon aranyos a cicusos-csigás, az orgonás és a párna is nagyon tetszik!
    Virág... mindegyik, de ha fehér akkor főleg :))

    VálaszTörlés
  13. Nem vagyok cicarajongó, de ez a képeslap nagyon édi:-))))
    Én is szeretnék játszani és a hortenzia most a kedvencem a sok sok évnyi( bár most is szeretem őket) rózsaimádat után:-)

    VálaszTörlés
  14. Nagyon cuki a cicás képeslap. :-) Tényleg hasonlít a nyuszishoz. :-)
    Nagyon tetszik az orgonás képeslap is, így szeretnék játszani. :-)
    Minden virágot imádok, most a sziklakertiekre vagyok rákattanva, mert most lett újra építve és van hova ültetnem. :-) Most a nagy kedvencem a nagymamám bazsarózsája, csodás a színe és az illata is. :-)

    VálaszTörlés
  15. Liebe Palko,
    mir gefallen deine Stickereien immer sehr! Die kleine Katze mit der Schnecke ist ganz bezaubernd! Gerne mache ich bei der Verlosung mit! Meine Lieblingsblume ist die Tulpe!
    Liebe Grüße,Ulla

    VálaszTörlés
  16. Gatinho muito muito muito fofo! Bonitas flores!
    Otima idéia cartões!
    Entendi bem? Você está sorteando os cartões? Oba!
    Minhas flores preferidas são os antúrios e os gerâneos .
    Um abraço!
    Kitten nagyon nagyon nagyon aranyos! Gyönyörű virágok!
    Kitünő ötlet kártyát!
    Igaza van? Adsz el a kártyákat? Yay!
    Kedvenc virágok anthuriums és Geraneos.
    Egy ölelés!Kitten nagyon nagyon nagyon aranyos! Gyönyörű virágok!
    Kitünő ötlet kártyát!
    Igaza van? Adsz el a kártyákat? Yay!
    Kedvenc virágok anthuriums és Geraneos.
    Egy ölelés!
    Egléa

    VálaszTörlés
  17. Nagyon szépek a képeslapok! Nálam a favorit a cicás :-) Szépen gyűlnek a cicusok nálam:-D
    Kedvenc virágom: Orchidea, levendula , rózsa, ibolya és a többi illatos szépség, nehéz választani ám:-)

    VálaszTörlés
  18. Hallo Palko!
    Ich würde gerne bei deinem Giveaway mitmachen, deshalb schreibe ich dir einen netten Kommentar. Verfolge deinen Blog schon seit einiger Zeit, du zeigst immer so tolle Sachen, die ganz einfach zum Nacharbeiten sind. Mach bitte weiter. Ach so ja, du wolltest ja noch wissen, welche Blume meine Lieblingsblume ist. Meine Lieblingsblume ist leider nicht der Flieder sondern die Rose.
    Wünsche noch einen schönen Rest-Sonntag
    LG Manuela/Österreich

    VálaszTörlés
  19. Bájos, egyszerű, szép minták, hímzések.
    Nekem minden virág kedves, valamiért még a vadvirágokban is meglátom a szépséget.

    VálaszTörlés
  20. Beide Karten sind sehr schoen !!!
    aus Frankreich

    VálaszTörlés
  21. Ó, hát ki ne örülne egy ilyen kedves kis csomagnak! Köszönöm a lehetőséget! A kedvenc virágom? Fel tudom én ezt itt sorolni? :o) Imádom a fréziát, az ibolyát, gyöngyvirágot, a tulipánt, a liliomot, a jácintot, persze az orgonát is, A rózsa olyan előkelő, de van egy kerti sétányrózsa, amit nagyon szeretek. Szeretem a krizantémot is és imádom az őszirózsát! És a muskátli! Bocsi, abszolút kedvencet nem tudok választani :o)
    Nagyon helyes a cicás-csigás fotó a cicás képeslappal párhuzamban!

    VálaszTörlés
  22. Deine Grußkarten sind bezaubernd! Meine Lieblingsblumen sind im Frühling die Tulpen, im Sommer die Rosen und im Herbst die Astern.
    Liebe Grüße und eine schöne Woche
    Andrea

    VálaszTörlés
  23. Nagyon örülök a játéknak, minden virágot szeretek, mindig az aktuális éppen nyíló a kertemből a kedves, most a rózsa. Nagyon szép lett a képeslap és a párnácska is, mint minden dolog ami kikerül a kezeid közül!

    VálaszTörlés
  24. Nagyon helyesek a képeslapok, sajnos az orgona már nálunk is rég elnyílt:(.
    Jövök én is játszani, de nem tudok kedvenc virágot írni, mert nincs olyan amit ne szeretnék. Növénymániás vagyok, na:).
    Ha esetleg én nyerném az orgonás szépséget, megtennéd, hogy "összefirkálod"?:)

    VálaszTörlés
  25. Very lovely stitching!!
    A big kiss
    Sonia

    VálaszTörlés
  26. Lovely stitching, love the little cat finish! It's adorable!!

    VálaszTörlés
  27. Jövök én is :) , köszönöm a lehetőséget!
    Tulipán, mert azt rajzolni is tudom :)
    Az összefirkálás nálam is jöhet!

    VálaszTörlés
  28. Én is jövök! :) A kedvenc virágom a nefelejcs és a rózsa.

    VálaszTörlés
  29. Én is játszanék :) Minden virágot szeretek, főleg a tavasziakat, a tulipánt, a nárciszt, a gyöngyikét, de kedvencnek legyen mondjuk a kála, abból volt az esküvői csokrom :)

    VálaszTörlés
  30. Naná, hogy lesz több jelentkező is :-)
    Én is itt vagyok, ritkábban, mint régen, de vagyok.
    Kedvenceim a tavaszi virágok, leginkább a tulipán. A másik nagy kedvenc pedig a hortenzia. De a Te orgonádnak nagyon örülnék, és én is "firkálva" kérem, ha lehet :-)))))

    VálaszTörlés
  31. Kedvenc színeim közé tartozik a lila, szóval már csak ezért is tetszik ez a kis "szett". Sok kedvenc virágom van, de most a gyöngyvirágot említeném. :)

    VálaszTörlés
  32. Igen Palkó, örülnék ezeknek a szépségeknek...
    És melyik virág?....Bella Nagymamám kertje tele volt mindig virágokkal, de a sok közül a pünkösdi rózsára emlékszem legszívesebben, az apró gombolyagoknak tűnő bimbókra, az illatos szirmokra, amik a virágzás vége felé esőszerűen hullottak a kezembe, ha megérintettem őket... Ha tehetem, ma is veszek egy-egy csokorral...és igen, úgy mint akkor most is megérintem a szirmokat...

    VálaszTörlés
  33. Wow! Erre benevezek én is :)
    Természetesen az orgona az egyik kedvenc virágom, de szinte minden tavaszi virág a kedvencem: ibolya, jácint, gyöngyvirág, tulipán... és a többi :D

    Csigás cicus egyszerűen imádnivaló!

    VálaszTörlés
  34. Jaj, de szép ez az orgona!
    Szeretnék jelentkezni a játékodra. :)
    Az én legkedvesebb virágom a napraforgó, de a többit is nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  35. Just found your blog and pretty cards. Love the lilac and freesias, they smell so sweet. Best wishes from Spain.

    VálaszTörlés
  36. Nagyon szépek!!! Nekem az orgona a kedvenc virágom :-)! Ez komoly!! Anikó

    VálaszTörlés
  37. Nagyon szépek a virágok! Én is benevezek a játékra...
    A kedvenc virágom az orchidea. Barbi (B)

    VálaszTörlés