2016. január 7., csütörtök

1059. 352 nap múlva Karácsony :) / In 352 Tagen sind Weihnachten :)

Valahol olvastam, hogy ha elmúlik Karácsony, akkor Karácsony előtt vagyunk :) A 2016-os év egyik projektje erről szól: minden hónapban tervezek legalább egy karácsonyi munkát készíteni, hogy ne az adventi időszakban kelljen kapkodnom :) Először a 2015-ben elkezdett (vagy eltervezett) munkáimat fogom elkészíteni. Mottó: "egész évben Karácsony"
Mivel az utóbbi napokban egy vírus ledöntött a lábamról - és mivel ma délután már jobban éreztem magam :) - befejeztem az elsőt: a csillagot.
Ich habe irgendwo gelesen, wenn Weihanchen schon vorbei sind, dann sind wir vor Weihnachten :) Im Jahr 2016 wird bei mir ein Projekt nach diesem Gedanke laufen: ich plane in jedem Monat mind. eine weihnachtliche Stickerei machen, um die Hektik im Adventszeit vermeiden zu können :) Ich werde erst die im 2015 begonnene (oder geplante) Arbeiten fertigstellen. Motto: "Weihnachten durch ganzes Jahr"
Weil ich in den nächsten Tagen wegen einem Virus zu Hause war - und weil es mir heute Nachmittag schon besser ging :) - ich habe die erste, den Stern, beendet.

minta: AuryTM - december (valamikor régen freebie volt), de a csillagokat én terveztem hozzá
Muster: AuryTM - Dezember (es war irgendwann Freebie), aber die Sterne habe ich selbst dazu gezeichnet

Hoztam Nektek képeket az elkészítéséről is :)
Ich habe Fotos über der Fertigstellung auch gemacht :)

A fa csillagot dekupázsoltam.
Den Holzstern habe ich mit Decoupagen-Technik bearbeitet.

Az éleket piros akrilfestékkel lekentem.
Die Kanten habe ich mit roten Farbe gemalt.

Kihímeztem a mintát és méretre vágva kétoldalas textillel rávasaltam a piros filcre, majd a csillagot sablonként használva körberajzoltam...
Ich habe das Muster gestickt, auf Maß geschnitten und mit zweiseitiger Textilkleber auf dem Filz gebügelt. Den Holzstern habe ich als Schablone benutzt, und rundherumgezeichnet...

... és kivágtam.
... und ausgeschnitten.

Ráragasztottam a facsillagra. Így nézett ki hátulról és előlről :)
Ich habe es auf den Holzstern geklebt. So sah es von hinten und von vorne aus :)

A csillagon alul volt három lyuk, ezekbe fonalat fűztem, és akasztottam rá csillagánizst, fahéjrudat és egy kis piros csengőt - illatozik és csilingel is :)
Am Stern unten waren 3 Löcher, in denen ich Garn eingefädelt habe, und darauf je einen Sternanis, eine Zimtstange und eine kleine rote Glocke bandagiert habe. Die duften und auch klingeln :)

Szép havas táj van nálunk - igazi karácsonyi hangulata lett a képnek :)
Egész évben Karácsony: 1/12 kipipálva :)
Bei uns ist schöne Schnee, das Bild hat echte weihnachtliche Stimmung :)
Weihnachten durch ganzes Jahr: 1/12 abgehakt :)

Köszönöm, hogy erre jártál, köszönöm a sok-sok kedves kommentet, és a nagy érdeklődést a SAL iránt! Olyan jó, hogy vagytok! :)
Danke für Deinen Besuch, danke für alle liebe Kommente, und danke für die große Interesse für das SAL! Es ist so gut, daß Ihr hier seid! :)

16 megjegyzés:

  1. Liebe Palko,
    die Idee von dir Weihnachten durch das ganze Jahr ist spitze !!! Ich habe auch noch unvollendete Werke von letztem Weihnachten und werde deine Idee aufgreifen und einfach schon für nächstes Weihnachten vorarbeiten :))
    Das Herz ist sooo schön !! Und sogar richtiger Schnee dazu - seufz. Bei uns ist es wie im Frühling.
    Viele liebe Grüße
    Marion

    VálaszTörlés
  2. Mit is mondjak...bármit írnék, mindig oda lyukadok ki: hihetetlen NŐ vagy :) az ötleteiddel.

    és már csak 352 nap? jaj de jó :)))

    VálaszTörlés
  3. :) Nem tudom,hogy írtam-e már,talán kommentben,hogy én még hímzek most karácsonyi mintákat,mert itt van még a Karácsony lelke ,nyáron nem igen tudok karácsonyit hímezni.
    Szóval: majdnem ugyanarra gondoltunk.Én is,hogy ne decemberben hajrázzak .De én most télen öltögetek még.

    Fantasztikus ez a minta és a kivitelezés főleg!!!!!

    VálaszTörlés
  4. De jó lett! :-)
    Az egész évben Karácsony projeknek már én is többször neki futottam, de valahogy a nyári hónapokban már nem haladok vele és ott mindig elakadok. Idén nem vettem fel a terveim közé, de majd jövőre megint megpróbálom. :-)))

    VálaszTörlés
  5. Stunning finish and a beautiful ornament-wind bell ♥

    VálaszTörlés
  6. Megnyugodtam :-), még most hímzem első karácsonyi mintáimat. Nyuszit kellene, akkor talán húsvétra elkészülne, de olyan mintám még nincs.

    VálaszTörlés
  7. This is a wonderful & beautiful idea!! Thanks for the "tuto"

    VálaszTörlés
  8. Nahát, ez a csillagánizs, ennek utána kell járnom. Szerintem még karácsony van! Legalábbis itt január 13-án szokták lebontani a fát, elbúcsúztatni a karácsonyt. Jó ötlet a karácsonyt jó előre megtervezni (volt olyan, hogy már márciusban elkezdtünk ajándékokat beszerezni:)

    VálaszTörlés
  9. Meine Liebe Palko,
    eine brilliante Idee, ein bisschen Weihnachten durchs ganze Jahr. Ich freue mich schon auf jede einzelne Stickerei. Dein erstes Vor-Weihnachtswerk ist auf jedenfall schon mal bezaubernd. Besonders die Verarbeitung ist wieder mal einzigartig und besonders, klasse wie du die Zimtstangen als i-Tüpfelchen unten an den Stern gehängt hast. Das muss ich mir merken, wieder Inspiration getankt...lächel..
    Ich umarme Dich
    Deine Sandra

    VálaszTörlés
  10. Mielőbbi teljes gyógyulást.
    Nagyon szép lett :)

    VálaszTörlés
  11. Jaj, de jó, hogy nem vagyok egyedül ezekkel a gondolataimmal! Én is évek óta tervezem, hogy januárban kezdem el a karácsonyi készülődést! :) Nem tudom még mit készítek, de hamarosan nekiállok! Rengeteg befejezetlen kézimunkám, és tervem van! :)
    Nagyon kedves lett a csillagocskád! :)
    Szép készülődős hetet kívánok! :)

    VálaszTörlés
  12. Eine gute Idee, das sieht schoen aus !

    VálaszTörlés
  13. De jó lett ez a dísz! én is elhatároztam, hogy havonta készítek majd egy díszt, illetve év közben egy karácsonyos ajtódíszt is. Aztán meglátjuk, mennyi valósul meg előle. :D

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!