2011. december 31., szombat

258. Vég és új kezdet*

"Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak." (Józs 1:2)

Izráel népe számára új fejezet kezdődött, amikor Mózes meghalt. Mit tegyen most Józsué, és az egész nép? Az izraeliták még nem mentek be a megígért földre, és talán azon tanakodtak, mit is kellene tenni most, Mózes nélkül.
A mai bibliai szakaszunkban Isten arra bátorítja Józsuét, Izráel új vezetőjét, hogy keljen át a Jordán folyón, és menjen be Kánaán földére. Isten azt akarja, hogy tudják, atyáik Istene velük megy majd ezen az új útjukon.
Most, amikor egy esztendő véget ér, és egy új kezdődik, visszatekintünk mindarra, ami a múltban történt. Azután előre nézünk az új utakra és az elénk táruló ismeretlen jövőre. Ahogyan Józsuét és Izráel népét bátorította Isten a megígért földre való belépés előtt, nekünk is azt mondja: "Légy erős és bátor!" (Józs 1,6). Bízhatunk abban, hogy Isten szemmel tart minket minden gondunkban, melyek a jövőben várnak ránk. Az Úr, aki ígéretet tett Józsuénak és Izráel népének sok évvel ezelőtt, nekünk is ugyanezt az ígéretet adja.

Imádság: Szerető Istenünk, most az új esztendő küszöbén, segíts hitünket és bizodalmunkat beléd vetnünk, és ígéretedre hagyatkoznunk, hogy mindig velünk leszel. Ámen.

Isten, aki megtartott 2011-ben, velem lesz 2012-ben is.

Roger Brannon (Florida, USA)
* forrás: www.csendespercek.hu

3 megjegyzés:

  1. Happy New Year to you! :o)

    Cathi

    VálaszTörlés
  2. És minden napon a világ végezetéig Veled, velünk lesz! BuéK :-)

    VálaszTörlés
  3. Adjon az Isten
    szerencsét,
    szerelmet, forró
    kemencét,...
    BUÉK!

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!