2019. július 13., szombat

1220. Időjárás / Das Wetter

Szép napot minden kedves erre járónak! Köszönöm, hogy a hosszú hallgatás alatt nem felejtettetek el, és köszönöm bátorító megjegyzéseiteket is!
Schönen Tag an allen lieben Besuchern! Danke, daß ihr mich während meinem langen Stillstand nicht vergessen habt, und danke auch für euere ermutigende Kommentare!

Tavaly Hetti indított egy SAL-t "Hőmérséklet 2018". Sajnos csak január végén vettem észre, és ekkor már fogalmam sem volt, melyik nap hány fok volt az elmúlt hónapban... így elmentettem a mintát, és idénre halasztottam a hímzést :) Júnus 30-án így nézett ki az én "Hőmérséklet, Budapest, 2019" hímzésem.
Letztes Jahr hat Hetti einen SAL "Temperatur 2018" angemeldet. Leider habe ich es zu spät, nur am Ende Januar gemerkt, und ich habe dann schon gar nicht mehr gewußt, wieviel Grade waren an den vorheigen Tagen. Deswegen habe ich das Muster gespeichert, und in diesem Jahr angefagen :) So sah meine Stickerei "Temperatur, Budapest, 2019" am 30.Juni aus.

Minden nap fel kell írni a legmagasabb hőmérsékleti értéket, 5 fokonként választottam színt, és mindig a megfelelő fonallal hímzem az aznapi mintát. Ha összenézitek a hímzéssel, látszik, hogy még nem volt igazi kánikula az idén, de a tél sem volt túl hideg...
Man soll jeden Tag den höchsten Temperaturwert aufschreiben, ich habe die Farben je 5 Grad gewählt, und ich stiche das Tagesmusterchen immer mit dem entsprechenden Garn. Es kann man gut sehen, daß in diesem Jahr war der Winter nicht zu kalt, und im Sommer waren noch keine echte Hundstage...

Veránál gyakran megcsodálom a felhőképeket. Valamelyik reggel nálunk is érdekes jelenség volt, a felhőrétegek úgy néztek ki, mint egy baldahin... kb fél órán keresztül próbáltam fotózni :)
Bei Vera kann ich oft die schöne Bilder über den Wolken bewundern. Vor einigen Tagen war bei uns auch was interessantes zu sehen, die Wolken-Schichten haben so ausgesehen, wie ein Baldachin... ich habe es versucht, ungf. in einen halben Stunde zu fotografieren... :)

Köszönöm a látogatásodat, kívánok mindenkinek szép hétvégét!
Danke für deinem Besuch, ich wünsche an Allen schönes Wochenende!
Palkó

12 megjegyzés:

  1. Hallo Palko,
    deine Variante vom SAL sich toll aus, du hast schöne Farben gewählt!
    Liebe Grüße
    maxi

    VálaszTörlés
  2. Wunderschön sieht dein Temperatur SAL bis Ende Juni aus.
    Tolle Fotos von den Wolken.
    Liebe Grüße Manuela

    VálaszTörlés
  3. merci pour ces jolis photos de nuages
    bonne et douce journée

    VálaszTörlés
  4. De jó, hogy olvashatlak! Örülök Neked! Szép nyári napokat kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Schön dass du den Sal in diesem Jahr stickst und du hast dir tolle Farben überlegt, es ist ein herrlich schöne Bild.
    Schönen Sonntag, Gruß Martina

    VálaszTörlés
  6. Nahát, ez a hőmérséklet hímzés, milyen színes lesz már a végére, de jóóó! :)

    Felhőszörnyek voltak nálunk is az elmúlt időszakban, ajjaj, de hányszor...!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jók a színek. Télből a nyárba, oltári!

    VálaszTörlés
  8. Ötletes a hőmérséklet hímzés, Kötött, horgolt takaróról már olvastam, de a hímzés.... számomra nagyon új. :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó ötlet ez a hőmérséklet hímzés! Nekem legjobban ez az időjárás jön be, ami most van...reggel hűvös, napköznem elviselhető meleg, de ha pulcsi is kell, az még jobb :o))) Nem szeretem a kánikulát, pedig sajna jön megint... Milyen messzire el lehet látni tőletek! Nagyon szépek a felhős képeid!

    VálaszTörlés
  10. Du hast schöne Farben für diesen Sal gewählt, er wird sicher sehr farbenfroh werden.
    Liebe Grüße Andrea

    VálaszTörlés
  11. Jó a hőmérsékletes hímzés! Az elmúlt évben is készítettek már, azt hiszem a Jucus is hímzett!Kötötben is és horgoltban is láttam már, nagyok szuperek..Ügyes aki kitalálta.A felhők az idén is elég változatosak, lehet jó sok képet készíteni!Már megérte, hogy fotóztam,és kedvet kaptál!

    VálaszTörlés
  12. Auch mir gefällt dein Temperatur SAL sehr gut, so schöne Farben hast du ausgesucht dafür, das wird eine richtig schöne Stickerei und zeigt dann am Ende das ganz Jahr!
    Deine Himmel-Fotos sind sehr beeindruckend, danke für's Zeigen.
    Liebe Grüße, deine Jutta

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!