2016. március 3., csütörtök

1080. WORDS 3. és mesélek... / WORDS 3. und ich erzähle...

Elkészült a 2016-os SAL harmadik része.
Den dritten Teil vom SAL 2016 ist fertig.


Két szót hímeztem ki eddig a hatból... kegyelem és békesség... és elmondhatom, hogy jelenleg ez a két szó nagyon igaz az életemre.
Ich habe bis jetzt zwei Wörter von sechs gestickt... Gnade und Friede... und ich kann sagen, daß momentan diese zwei Wörter in meinem Leben sehr wahr sind.


Amióta egyedül maradtam, folyamatosan azon gondolkoztam, hogy nincs nekem szükségem erre a nagy házra... de itt élek/élünk 21 éve... rengeteg emlék, rengeteg holmi, sok barát köt ehhez a helyhez. Nehéz döntés volt, az ÚRra bíztam... és átéltem azt a kegyelmet, hogy Ő vezetett. Megtaláltam azt a kedves kis lakást, ahol a jövőmet elképzelem, és sikerült eladnom ezt, ami a múltat jelenti. A legnagyobb ajándék, hogy belső békességem van. Tudom, nem lesz egyszerű - de lehetőség ez arra is, hogy megszabaduljak attól a sok fölösleges dologtól, ami eddig gyűlt körülöttem.... hogy új életet kezdjek... hogy újragondoljam a dolgokat...
Ez az oka annak, hogy mostanában olyan kevés időm van a hobbimra, a blogra... és ez még így lesz pár hónapig. Nem állítom, hogy örülök ennek, de azért nem is keseredem el :) Ha átköltöztem, ismét aktívabb leszek, addig pedig bízom a türelmetekben, hogy nem hagytok el akkor sem, ha ritkábban jelentkezem :)
Mert hímezni azért biztos fogok! és természetesen a WORDS és a hónapok SAL folytatódik - hiszen megígértem, és az ígéret szép szó... ! :)
Seit wann ich allein geblieben bin, habe ich sehr oft daran gedacht, daß ich dieses großes Haus nicht brauche... aber ich lebe/wir leben hier seit 21 Jahren... unzählige Erinnerungen, sehr viele Habseligkeiten, viele Freude habe ich hier. Es war eine sehr schwere Entscheidung, ich habe es im Hand meines Gottes gegeben... und ich habe die Gnade erlebt, daß ER mich geführt hat. Ich habe die nette kleine Wohnung gefunden, wo ich meine Zukunft gut vorstellen kann, und es ist gelungen, dieses Haus, was schon die Vergangenheit vertritt, verkaufen. Das größte Geschenk, daß ich innere Friede habe. Ich weiß, daß es nicht einfach wird - aber es ist eine Möglichkeit, von vielen unnötigen Dingen Abschied zu nehmen... neuen Lebensabschnitt zu beginnen... alles neu durchzudenken...
Deswegen habe ich in den letzten Wochen so wenig Zeit für mein Hobby und für mein Blog... und es wird sicherlich noch einigen Monaten lang so bleiben. Ich will nicht sagen, daß ich darauf freue, aber ich bin auch nicht verbittert :) Wenn ich mich umgezogen habe, werde ich wieder aktiver sein, bis dann vertraue ich Euerem Geduld, daß ihr nicht weggehen werdet, obwohl ich mich seltener melde :)
Weil ich werde sicherlich sticken, nur weniger, und natürlich die WORDS und das Monats-SAL gehen weiter - ich habe es zugesagt, und die Zusage einzuhalten, ist wichtig...! :)

22 megjegyzés:

  1. Szeretettel gondolok Rád... Ha Isten becsuk egy ajtót , valahol máshol kinyit egy ablakot... Ki tudja milyen csodás ajándékokkal halmoz majd el az új helyen, ha erre a nagyon nehéz döntésre vezetett... puszillak

    VálaszTörlés
  2. A változás mindig nehéz. Meghoztad a döntést és biztos vagyok benne,hogy nem ok nélkül lett ez az út kijelölve számodra. Az új helyen biztosan jól fogod magad érezni, addig is kitartást a költözéshez.Nem lesz könnyű kiválogatni a sok holmit,hogy mi vált feleslegessé.

    VálaszTörlés
  3. Your SAL looks perfect Palko!!!!! I haven's started the 3rd part yet :(

    Have a wonderful weekend my dear friend ♥

    Hugs

    VálaszTörlés
  4. Liebe Palko,
    dein SAL sieht sehr schön aus. Danke, dass du ihn mit uns teilst.
    Ich wünsche dir viel Kraft und alles Gute für deinen Umzug.
    Liebe Grüße Manuela

    VálaszTörlés
  5. Hallo Palko,
    für die Veränderungen in Deinem Leben wünsche ich Dir alles erdenklich Gute! Keine Bange, ich bleibe Dir als Leserin erhalten!
    Liebe Grüße
    maxi

    VálaszTörlés
  6. Meine Liebste Palko,
    ich finde es wunderbar das du trotz deiner turbulenten Zeit so ruhig wirkst. Du scheinst in deiner Mitte zu sein, das freut mich so sehr für dich. Du hast recht da passen die zwei ersten Wörter Gnade und Friede perfekt dazu. Übrigens sehr schön gestickt, die Farben harmonieren wunderbar.
    Es ist ein großer Schritt und Umstellung in deinem Leben und ich wünsche dir weiterhin viel Kraft dafür. Ich bete für dich.
    Von Herzen Deine Sandra

    VálaszTörlés
  7. So ein Umzug ist immer was einschneidendes im Leben, ich wünsche dir viel Kraft für diesen Weg.
    Herzliche Grüße, Martina

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy sikerült elhatároznod magad, és mégjobban, hogy léptél egyet, szerintem előre. Az életben időnként eljön egy pont, ahol valamit változtatni kell ahhoz, hogy megnyugodjon a lelked. Én így vagyok vele. Csodálom, hogy egyáltalán tudsz hímezni, és a SAL-okkal törődni. Én kivárom :-)

    VálaszTörlés
  9. Örülök, hogy sikerül továbblépned.

    VálaszTörlés
  10. In jedem Leben kommen Zeiten, in denen man sich entscheiden muss mache ich weiter wie gehabt oder ist es Zeit für etwas ganz Neues? Ich finde es toll wenn man den Mut hat sich zu verändern. Mit Gottes Hilfe wird es bestimmt ein wundervoller Neustart, liebe Palko.
    Und als treue Verfolgerin bleibe ich dir natürlich auch weiterhin erhalten :))
    Ich wünsche dir von ganzem Herzen alles Gute und gaaanz viel Kraft für deinen Umzug
    Marion

    VálaszTörlés
  11. Gratulálok a LÉPÉSHEZ! Pusztán ehhez is bátorság kellett. Hosszú távon nehéz gondolkodni és én korainak is tartom, mert a gyerek bármikor vissza jöhet. De aki bátor, az evvel is szembe néz.

    VálaszTörlés
  12. Valóban nehéz minden változás. Emlékszem mennyit selejteztem, pakoltam, mi az amit viszek, mi az amit kidobok, elajándékozom. Természetesen mindig az kellett volna, ami nem élte túl a költözést.
    De új reményekkel, kíváncsisággal, tervekkel néztem egy másik élet elé, és nem csalatkoztam.
    Kívánom kedves Ildikó, Te is így éld meg.

    VálaszTörlés
  13. Nehéz lehet elköltözni ennyi év után, de az Úr tudja, merre vezet minket. Kívánok hasonlóan sok szép napot, évet, évtizedet az új otthonodban! :-)

    VálaszTörlés
  14. Nekem volt olyan év az életemben, amikor 3x költöztem. Akkor tanultam meg, hogy a dolgok, amik körülvesznek nem fontosak. Csak az élők fontosak - a párom, kutyám, barátok, család. Jó lesz az új hely, okos volt a döntés. Mi meg várunk majd :)

    VálaszTörlés
  15. Sok szerencsét....minden jót... Bizonyára nem könnyű döntés volt...Minden jót kivánok!

    VálaszTörlés
  16. Az újrakezdés jó, felpezsdíti a véred, új célok, új örömök várnak rád, csak ne hagyd magad mellett elmenni őket.
    Kívánom, hogy boldog légy az új otthonodban.
    A hímzésed pedig elegáns, szép.

    VálaszTörlés
  17. Nehéz döntés lehetett, de az új otthon remélem sok örömöt hoz.
    Szeretettel gondolok rád! Puszi

    VálaszTörlés
  18. Kívánom, hogy jól érezd magad új otthonodban!!! örülök, hogy a macerás adás-vételen már túl is vagy!!! Szerintem te most is elég aktív blogos vagy.... :))) Mindig szívesen jövök "hozzád"

    VálaszTörlés
  19. Courage c'est pas facile de vivre seul mais sa ira ,superbe début du sal bravo bonne soirée Marie-Claire

    VálaszTörlés
  20. Kívánom, hogy ez a döntés sok örömöt hozzon a jövőben számodra!

    VálaszTörlés
  21. Új lakáshoz minden jót és sok örömöt kívánok!
    (A pakolás nem a legjobb része, de utána már csak a jó dolgok jönnek :))

    VálaszTörlés
  22. Valószínűleg a döntés a legnehezebb ilyenkor, persze a pakolás-lomozás sem egyszerű, de az már megy "magától":). Sok-sok örömöt és boldogságot kívánok az új otthonodban!

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!