2012. július 17., kedd

381. Mai / Für heute

forrás: internet
Az emberi szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehet, amit akar, hanem azt, hogy nem kell megtennie, amit nem akar.
Jean-Jacques Rousseau

Isten megadta ezt a szabadságot az embernek. Ha Hozzá tartozol, e szerint élhetsz. Az "útjelző táblák" (a Biblia útmutatása) ott van az életedben, ezért ugyan nem tehetsz meg bármit - de a bármi nem is válna javadra. Viszont nem kell megtenned semmit, amit nem akarsz - de megteheted: szeretetből.
Én legalábbis így élem meg az életemet Istennel.
 
Die Freiheit des Menschen liegt nicht darin, daß er tun kann, was er will, sondern, daß er nicht tun muß, was er nicht will.
Jean-Jacques Rousseau
 
Gott hat uns diese Freiheit gegeben. Wenn du zu Ihm gehörst, kannst du so leben. Die "Wegweiser" (die Anweisungen der Bibel) sind in deinem Leben gültig, deswegen kannst du nicht alles machen, aber diese "alles" wäre nicht zu deinem Wohle. Aber du mußt nichts tun, was du nicht willst - oderer kannst du es tun: von der Liebe.
Ich lebe zumindenst mein Leben mit Gott so.

2 megjegyzés:

  1. Tanulságos gondolatok! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. "a bármi nem is válna javadra..."----olyan sokan nem értik ezt,azt hiszik,hogy Isten meg akar fosztani bennünket valami jóktól,pedig nem.Ezt továbbítom magamnak is és másoknak is.Ami a javunkra van,azt mindent szabad.

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!